משה אלון החליט לנטוע כרם ובהקבלה לנסיונו קודם עשיית יין בענף היהלומים , ששם עיבוד מקצועי ונכון של חומר הגלם "היהלום" מביא למיקסום הפוטנציאל הטמון ביהלום כך גם בכרם! .משה רצה לשלוט על התנאים הראשוניים שיובילו את חומר הגלם ( הענב) לרמה האופטימלית שלו .
כל בניית הגפנים היא על פי חכמת הקבלה הקדמונית
תשומת לב רבה ניתנה בבחירת מקורות אספקת הענבים ליקב , לאחר בדיקות קפדניות הוחלט להתמקד במשולש הגידול של ענבי היין הטוב בישראל שנמצא במתחם מירון , דלתון וספסופה .
השילוב של הגובה 850 – 800 מ' מעל פני הים , הפרש הטמפרטורות הגדול בין יום ללילה המתבטא בפערים של בין 15 – 10 מעלות וכן , סוג הקרקע שמכיל תערובת של בזלת וחרסית , יוצרים את בסיס הגידול הטוב ביותר לענבי היין .
בשנים האחרונות מקפידים ביקב לייצר יין מענבים שמקורם מכרם משובחת באזור ספסופה . בעקבות התוצאות המצוינות שנתקבלו ביין זה , נטענו כרם ב- י' באב תשס"ז (25-7-2007) ברמת קיומי שנמצאת במקום הגבוה ביותר(830 מ') מצפון לישוב ספסופה צמוד לקדיתא ומעל היישובים בר יוחאי ואור הגנוז . היקב מתמקד בגידול ענבי קברנה סוביניון האצילי .
בתהליך איתור שתילי קברנה סוביניון הושקעה עבודה רבה ולבסוף נבחרו שתילים אשר נוצרו בטכניקה ייחודית שמשלבת כנה (101/14) שגורמת לצימוח מועט ולא פרא של הגפן ויצירת בסיס גידול בתוך המשתלה המאפשר לשורשי הגפן להתפתח לעומק ולא לרוחב הקרקע על מנת שהגפן תצרוך בעיקר מים מהקרקע ופחות מהשקיה .
בנוסף , לפני מס' שנים נטענו חלקה של ענבי גוורצטרמינר וכן שורות של ענבי מרלו וענבי ויונייה .
"האני מאמין " של משה – "כשאני עובר בין שורות הגפנים בכרם בשלהי חודש ניסן(אפריל) עטוף בלבלוב הגפנים, והפריחה אני מקבל חיות והשראה רוחנית